Kas yra Eurocave?

Jau 36 metus, nuo 1976 m. „EuroCave“ nustato pasaulinį standartą

Tikslai, kurių siekė įmonės steigėjai, buvo dvejopi – pasitelkdami turimas technines žinias jie norėjo sukurti efektyvius specialiai vynui saugoti skirtus gaminius bei patrauklias vitrinas, kuriose matytųsi jūsų buteliai.
Būdama aukščiausios klasės gaminius gaminančia įmone, „EuroCave“ siekia keturių tikslų: užtikrinti tikslumą, tokiu būdu taupant jūsų laiką; gerbti vyno kultūrą, veiklą ir kalbą; praturtinti vyno ragavimo potyrius; populiarinti Prancūzijos vynus ir vyno gamybą.

René Martin , “EuroCave” kompanijos įkūrėjas pasakojo:

rene

“Kai aš buvau mažas, matydavau kaip prieš patiekdamas vyną mano tėvas jį padėdavo greta židinio. Turbūt nuo tada aš pradėjau mąstyti apie tinkamą vyno patiekimo temperatūrą. Ačiū mano draugui iš Burgundijos, kurio dėka aš per laiką atradau, kad tinkamiausia patiekimo temperatūra, mano nuomone, raudonam vynui yra 16-18°, o baltam 8-10°.
Kai 1976 metais aš pristačiau pirmąją Eurocave spintą, aš turėjau du tikslus. Pirmasis buvo suteikti galimybę vyno rūsio neturintiems žmonėms laikyti vyną brandinimui tinkančioje aplinkoje. Antrasis – kad laikomas vynas visada būtų tinkamiausios patiekimui temperatūros: atvėsintas ar laikomas kambario temperatūroje be drastiškų veiksmų, tai yra nežalojant vyno kokybės.
Nors buvo net besišaipančių iš mano idėjos, tačiau ji tapo tokia sėkminga, kad net aš pats to nesitikėjau.
Aš vis prisimenu tuos laikus, kai tėvas, mane supažindindamas su vynu, stipriai praskiedęs jį vandeniu duodavo man jo paragauti. Be šios patirties, be mano tėvo atsakingo požiūrio, aš būčiau praradęs šį malonumą.
Aš viliuosi, kad EuroCave savininkai jaučia tą patį.”